17. mai Fana bystrøk 2017.                                                                       

Nå nærmer årets 17. mai feiring seg. I den forbindelse ønsker vi i 17. mai komiteen å informere litt om årets arrangement i Fanabygden. Prosesjonen vil i år stille opp på parkeringsplassen bak Lagunen ved Apeltunvannet grunnet byggearbeider på fremsiden. Se kart vedlagt senere i dette brevet. Derfra går vi nedover Fanavegen til Nesttun.

Vi møter til oppstilling på Lagunen storsenter kl. 10.30. Det vil være mulig å parkere på Lagunen. Etter arrangementet på Nesttun kan en ta Bybanen tilbake til Lagunen.

 

Navn på din skole/barnehage/organisasjon vil du finne i nærheten av scenen mot Krohnåsveien. Vedlagt ligger også rekkefølgen i toget pr i dag, men rekkefølgen oppdateres fortløpende på våre hjemmesider etter som vi får tilbakemeldinger om nye lag/organisasjoner som ønsker å delta eller noen som ikke har anledning til å gå i toget i år.  Vi stiller opp i 4 roder som tidligere. Slik tradisjonen nå er blitt, stiller alle barnehagene i førsterode.

Før prosesjonen starter fra Lagunen blir det tale for Kongen (Elever fra Slåtthaug skole) og vi synger Ja, vi elsker (3 vers). Deretter blir det tale til Fanabygden (Næringsminister Monica Mæland) og vi synger Sang til Fana (5 vers). Vi har fått arrangert Fanasangen for kor. Vedlagt ligger enstemt unison besifret versjon, tostemt og trestemt barnekor versjon.


Prosesjonen starter ca. klokken 11.00 fra Lagunen. Vi gjør oppmerksom på at bybanen vil kjøre, men med sterkt redusert hastighet forbi toget. Vi har vært i møte med politiet og Bymiljøetaten som vil sette inn ytterligere sikkerhetstiltak mot trafikk og bybane i år, men 17.maikomiteen vil likevel presisere at den enkelte har selv ansvar for egen sikkerhet.Av sikkerhetsmessige hensyn blir det i år ikke anledning til å ha kjøretøy med i prosesjonen.

17.maikomiteen ønsker at du viser hvem du representerer ved f.eks. gå i fotballdrakt, turndrakt etc.

Bybanen vil i perioden 12.30 til 13.45 ikke gå mellom Nesttun og Lagunen. I dette tidsrommet vil vårt arrangement foregå i gågaten på Nesttun. Det vil derfor være spesielt viktig at toget holdes samlet for å komme sammen inn i gågaten på Nesttun.

 

På Nesttun blir det holdt tale for dagen (Byrådsleder Harald Schjelderup). Før talen synger vi Gud signe vårt dyre fedreland (3 vers) og etter talen synger vi Fagert er landet (2 vers). Vi avslutter på Nesttun med premieutdeling for de fire beste innslagene i toget. Se eget vedlegg.

 

Vi har registrert deres skole/barnehage/musikkorps/organisasjon på listen over deltagere i årets prosesjon. Vi ønsker tilbakemelding innen 5. mai dersom dere ikke velger å delta i år. Meld fra til 17. mai komiteen. Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Også i år tilbyr vi at faner leveres på Lagunen i forkant for oppbevaring til prosesjonen starter. Innlevering bak Lagunen der hvor man kjører inn til vareleveringene tirsdag 16.mai kl.19-19.30. Fanene må hentes før arrangementet starter 17. mai da tilgangen blir låst.

 

 

PREMIERING

Preminene blir fordelt på beste skole, beste barnehage, beste musikkorps og beste frivillig organisasjon. 

 

Kriterier:

Beste skole:

Heiarop, sang, orden i toget,

engasjement, stemning,  samhold og innslag.

 

Beste barnehage:

Sang, gå pent , evt. innslag

 

Beste musikkorps:

For vist mest spilleglede

 

Beste frivillige organisasjon:

Innslag og orden i toget.

 

 

 

På vår nettside finner du informasjon om dagen. http://www.17maifana.info/  

 

Skolens program for 17. mai mailes til Fanaposten, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. (merk i emnelinjen: 17.mai og skolens navn), og til 17. mai komiteen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. innen fredag 5. mai.

 

Vedlagt ligger hele programmet for 17.maikomiteen i Fana bystrøk.

Vi ønsker dere lykke til med forberedelsene til den store dagen!

 

 

Med vennlig hilsen

17. mai komiteen i Fana bystrøk

 

Eivind H. Hermansen                                                Jan Martin Christiansen

975 55 935                                                                 913 72 763

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.                                               Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Arild Haugland                                                         Dagny Gullaksen

918 57 103                                                                 959 94 283

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.                                                       Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.