17. mai Fana bystrøk 2018.                                                                       

Nå nærmer årets 17. mai feiring seg. I den forbindelse ønsker vi i 17. mai komiteen å informere litt om årets arrangement i Fanabygden. Prosesjonen vil i år stille opp på parkeringsplassen bak Lagunen ved Apeltunvannet som i fjor. Derfra går vi nedover Fanavegen til Nesttun.


Vi møter til oppstilling på Lagunen storsenter kl. 10.30. Det vil være mulig å parkere på Lagunen. Etter arrangementet på Nesttun kan en ta Bybanen tilbake til Lagunen.

 

Navn på din skole/barnehage/organisasjon vil du finne i nærheten av scenen mot Krohnåsveien. Vi stiller opp i 4 roder som tidligere. Slik tradisjonen nå er blitt, stiller alle barnehagene i første rode. Oppdatert rodeoversikt finner du på våre nettsider.


Før prosesjonen starter fra Lagunen blir det tale for Kongen (Elever fra Slåtthaug skole) og vi synger Ja, vi elsker (3 vers). Deretter blir det tale til Fanabygden og vi synger Sang til Fana (5 vers).

Prosesjonen starter ca. klokken 11.00 fra Lagunen. Vi gjør oppmerksom på at bybanen vil kjøre, men med sterkt redusert hastighet forbi toget. Vi har vært i møte med politiet og Bymiljøetaten som vil sette inn tilsvarende sikkerhetstiltak mot trafikk og bybane i 2017, men 17.maikomiteen vil likevel presisere at den enkelte har selv ansvar for egen sikkerhet. Av sikkerhetsmessige hensyn blir det heller ikke i år ikke anledning til å ha kjøretøy med i prosesjonen.


17.maikomiteen ønsker at du viser hvem du representerer ved f.eks. gå i fotballdrakt, turndrakt etc. 


Bybanen vil i perioden 12.30 til 13.45 ikke gå mellom Nesttun og Lagunen. I dette tidsrommet vil vårt arrangement foregå i gågaten på Nesttun. Det vil derfor være spesielt viktig at toget holdes samlet for å komme sammen inn i gågaten på Nesttun.

 

På Nesttun blir det holdt tale for dagen. Før talen synger vi Gud signe vårt dyre fedreland (3 vers) og etter talen synger vi Fagert er landet (2 vers). Vi avslutter på Nesttun med premieutdeling for de fire beste innslagene i toget. Se under.

 

Også i år tilbyr vi at faner leveres på Lagunen i forkant for oppbevaring til prosesjonen starter. Innlevering bak Lagunen der hvor man kjører inn til vareleveringene onsdag 16.mai kl.19-19.30. Fanene må hentes før arrangementet starter 17. mai da tilgangen etter dette blir låst.

 

 

PREMIERING

Preminene blir fordelt på beste skole, beste barnehage, beste musikkorps og beste frivillig organisasjon. 

 

Kriterier:

Beste skole:

Heiarop, sang, orden i toget,

engasjement, stemning,  samhold og innslag.

 

Beste barnehage:

Sang, gå pent , evt. innslag

 

Beste musikkorps:

For vist mest spilleglede

 

Beste frivillige organisasjon:

Innslag og orden i toget.

 

 

 

På vår nettside finner du ytterligere informasjon om dagen og resten av arrangementene til komiteen. http://www.17maifana.info/  

 

Vi ønsker dere lykke til med forberedelsene til den store dagen!

 

 

Med vennlig hilsen

17. mai komiteen i Fana bystrøk

 

Eivind H. Hermansen                                                Jan Martin Christiansen

975 55 935                                                                 913 72 763

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.                                               Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Arild Haugland                                                         Dagny Gullaksen

918 57 103                                                                 959 94 283

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.                                                       Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.